Thursday, February 16, 2017

Scones...Cubaan Pertama

Assalamualaikum
Ini entry yang terperam lama. Cerita time musim hujan hari tu..tension baju tak kering-kering. So, Puan Putri pun melepaskan tension didapur. Time tu mood balik dari Cameron tak habis lagi....makanya terhasil lah scones. Actually this was my 1st attempt baking scones. Before this..dengar orang cakap buat scones ni mudah dan cepat..tapi tak berani nak cuba. Walaupun 1st attempt...nak kata 100% menjadi tu tak jugak..sebab scones saya jadi keras sikit..but still boleh dimakan. Ok lah tu..cuma nak share resipi kat sini..rasanya belum boleh lagi. Tunggu saya dah jumpa resipi yang betul-betul OK baru saya share. Sebab resipi scones yang saya guna kali ni..agak mengecewakan. Sukatan tepung yang diberi agak kurang. So kena pandai-pandai sendiri tambah tepung...tu yang scones saya jadi keras sikit. 

Scones ni sedap makan time musim hujan..time suasana sejuk-sejuk...feeling macam duduk Cameron. Saya makan dengan jem strawbetry, butter dan cream cheese. Tapi rasanya makan dengan cream cheese tu kurang sesuai sikit. Tak apa lah...next time kita try lagi. Doakan ye..scones ku menjadi di cubaan ke-2.


4 comments:

  1. Moga berjaya di cubaan kali ke2 nanti,ya..nak jugak tengok resepi yg akma guna tu nanti

    ReplyDelete
  2. Eh... oklah tu Putri.
    Kakak tengok elok aje jadinya tak nampak keras pun
    Makan dgn strawberry tu yg feeling macam di cameron ye:)

    ReplyDelete
  3. hi, saya datang follow sini :) salam kenal :)

    ReplyDelete
  4. Salam singgah....terima kasih, sudi singgah ke teratak bunda..

    ReplyDelete