Tuesday, September 6, 2016

Spaghetti Aglio Olio


Last weekend kami sefamily ke rumah mentua. Kebetulan mentua ke rumah adik ipar di Kedah. Jadi apa lagi...rumah mentua terpaksa buat macam rumah sendiri. Actually saya tak pernah masak di rumah mentua. Kalau setakat tolong sikit-sikit tu ada lah.
Tapi sebab hubby tersayang dah request nak makan spaghetti untuk dinner....so terpaksa berusaha walaupun tak biasa dengan dapur rumah mentua. Mula-mula terfikir nak buat spaghetti bolognese..tapi leceh la pulak. Akhirnya...malas punya pasal...saya cuma masak spaghetti aglio olio saja. Spaghetti jugak kan. Huhuhuhu....masak simple simple saja. Bahan yang diguna tak banyak...cuma bawang merah, bawang putih, cili hidup, udang, brokoli, lada hitam dan minyak zaitun. Senang sangat nak buat. Tutup mata pun boleh buat.
Ali tak berapa suka sangat. Dia cakap spaghetti yang merah lagi sedap. Tapi Adik suka. Banyak jugak si kecik ni makan. Suka Mama tengok. Ok lah tu kan...spaghetti ni pun ada sayur...kira healhty food jugak. Kalau nak lagi sedap...brokoli jangan overcook.
Itu saja entry minggu ni. Kalau rajin timbul lagi entry Puan Putri ni ye.

3 comments: